De vann Stockholm Marathon

Shumi Gerbaba Eticha från Etiopien vann Stockholm Marathon i herrklassen. Isabellah Andersson från Sverige tog hem damsegern för femte gången.

Vinnare-marathon_1366

Etiopiern Shumi Gerbaba tog sin andra seger i Stockholm Marathon i herrklassen när han vann årets lopp på 2.16.13. Gerbaba hade kommandot över loppet nästan hela vägen och bjöd på ständiga småryck. Avgörandet kom när löparna svängde in på Strandvägen under andra varvet.

– Jag hoppas komma tillbaka och förbättra tiderna, sade Gerbaba till TV4.

Bäste svensk, och SM-guldvinnare, blev Mustafa Mohamed, Hälle, som kom i mål som fyra på tiden 2.20.08. Mohamed var med i tätklungan precis när Gerbaba ryckte men orkade inte följa.

Svenskan Isabellah Andersson vann damklassen i Stockholm Marathon för femte gången i överlägsen stil. Andersson, Hässelby sprang in på tiden 2.33.49.– Jag sprang i min egen fart och brydde mig inte om de andra alls, sade hon till TV4.

– Det var tufft, men härligt.

16.744 deltagare kom till start i årets Stockholm Marathon. Det är rekord i tävlingens 35-åriga historia.

källa: metro.se