Bälten i plan är meningslösa

Säkerhetsbälten är meningslösa och räddar inga passagerare vid en krasch. ”Ett flygplan är bara en buss med vingar”. Det säger Ryanairchefen

Michael O’Leary, som vill införa ståplatser i vissa plan.

Ryanairs vd Michael O’Leary har gjort sig känd för drastiska uttalanden. Ibland har det han sagt upplevts som förolämpande av resenärer.

I sin strävan att pressa priserna mer än något annat bolag vill Ryanair få rätt att införa ståplatser. Sådana skulle strida mot reglerna för flygsäkerhet, som säger att passagerare måste ha säkerhetsbälte vid start och landning. O’Leary avfärdar riskerna:

 

– Ett flygplan är bara en j-a buss med vingar, säger han, enligt tidningen Telegraph.

– Om det någonsin inträffar en krasch med ett plan, vilket Gud förbjude, räddas du inte av ett säkerhetsbälte. Man behöver inte ha bälte på Londons tunnelbana. Man behöver inte ha det på tåg som färdas i 180 kilometer i timmen. Om de kraschar dör alla.

O’Leary tycker att kravet på bälten i plan är något som ”idioter” på myndigheter hittat på.

Han vill ta bort de sista tio stolsraderna i vissa kabiner och sälja ståplatsbiljetter för drygt tio kronor styck, avsedda för studenter och budgetresenärer.

– Om vi säger att sittplatserna kostar 25 pund (270 kronor) och ståplatserna 1 pund (11 kronor) kommer ståplatserna att gå först, ingen tvekan, säger han.

Att klara en turbulent landning utan bälte är inga problem, tycker O’Leary: Att hålla i en stropp ”skulle räcka alldeles utmärkt”.

Ryanairchefen påpekar att kortare flygningar numera är säkra rutintransporter, och att de flesta resenärer hellre lägger pengar på hotell och

restauranger än på flyget.

källa:DN.se

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا