Titanic ska segla igen

En av Australiens rikaste män, Clive Palmer, ska låta bygga en 2000-talsversion av Titanic. Fartyget ska byggas i Kina och den första resan från England till New York är planerad till 2016.

Titanic II får exakt samma dimensioner som sin föregångare med 840 rum och nio däck. Hon ska vara lika lyxig, men med modern teknologi och säkerhet.

Palmer tillkännagav sina byggplaner bara några timmar efter att han meddelat att han ger sig in i politiken. Titanic II blir ett gruvmagnatens dragplåster under hans kampanj för en plats i det australiska parlamentet. Under en presskonferens frågade reportrar hur Clive Palmer ser på risken att Titanic II möter samma öde som sin föregångare.

 – Självklart sjunker fartyget om man gör hål i det. Det är klart, om man är vidskepligt lagd – man vet aldrig vad som kan hända, blev svaret enligt brittiska The Guardian.

Den första Titanic sjönk den 15 april 1912 när hon kolliderade med ett isberg på sin jungfruresa från Southampton till New York. Vilka som ska få följa med på den nya premiärresan – om de törs – förtäljer inte historien.

TT

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا