Narges Mohammadi,2011 års Per Anger pristagare

Narges Mohammadi får priset för sin långa kamp för mänskliga rättigheter i hemlandet Iran. Eftersom hon på grund av sin övertygelse dömdes till elva års fängelse den 28 september 2011, sker prisutdelningen i hennes frånvaro. I hennes ställe tas priset emot av Shirin Ebadi, som fick Nobels fredspris 2003. Shirin Ebadi har arbetat tillsammans med Narges Mohammadi i Iran och är dessutom en nära vän.

 Prisutdelningen genomförs måndag 14 november kl 18–19.30 i Hörsalen på Kulturhuset i Stockholm, med integrationsminister Erik Ullenhag som prisutdelare.

Vi inleder prisutdelningen med ett tal av Ibrahim Dahane. Mottagare av 2009 års Per Anger-pris, som ej kunde närvara på grund av att han fängslades strax innan ceremonin skulle äga rum i Stockholm.

Ett seminarium med titeln “The state of democracy in the Middle East with particular focus on developments in Iran”, avslutar prisutdelningen.

Deltagare i samtalet är Shirin Ebadi, mottagare av Nobels fredspris 2003, Payam Akhavan, professor i internationell rätt vid McGill University, Dr. Brian Palmer, f.d. lärare vid Harvard University i antropologi och religionsvetenskap som idag är bosatt i Sverige och verksam som gästprofessor vid Uppsala Universitet, samt Parvin Ardalan iransk journalist och mottagare av Olof Palmepriset 2007.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا