Imam åtalad för sexbrott

En 48-årig imam som undervisar barn har åtalats för att sexuellt ha ofredat en 11-årig flicka som var hans elev.

Övergreppen ska enligt åtalet ha skett i augusti och september förra året i flickans familjs lägenhet söder om Stockholm. 48-åringen besökte familjen regelbundet och undervisade flickan och hennes 14-årige storebror om koranen och i arabiska språket.

När flickan till slut berättade vad som hänt för sina föräldrar kontaktade de genast polisen.

– Mamman var rädd att fler barn kunde vara utsatta, säger kammaråklagare Eva Kokkonen till TT.

Det sexuella ofredandet bestod i att 48-åringen tafsade på flickan och bland annat berörde hennes bröst.

– Det är alltid allvarligt när ett barn utsätts för sexuella handlingar. I synnerhet när det sker i hennes hem och av en person som hon ska kunna känna förtroende för. Jag anser att mannen missbrukat sin auktoritet och att straffet bör ligga på fängelsenivå, säger Kokkonen.

Hon anser att bevisningen mot mannen är stark.

– Flickans berättelse är trovärdig och hennes reaktion när hon berättade för föräldrarna är typisk för utsatta barn. Hon var mycket ledsen och skämdes så att hon knappt vågade tala om det som hänt. Hennes storebror som kom senare till lektionerna styrker också hennes berättelse genom att vittna om mannens överdrivna närgångenhet mot flickan, säger Kokkonen.

– Han presenterade sig som imam för mig. Jag tycker att det gör brottet värre. Jag är chockerad över det han gjort, säger flickans mamma till TT.

Rättegången kommer att sättas ut i Södertörns tingsrätt före sommaren. Mannen förnekar brott.

Källa: svd.se

پیمایش به بالا