En fiolspelare föddes

pedram2Pedram Shahlai,född 1984 i västra Iran(Kurdistan).

Har levt utanför Irans gränser sen 6årig grabb.Är bosatt i Sverige (Göteborg) och studerar andra året på masterprogrammet på Musikhögskolan,vid Göteborgs-Universitet.

– Sen jag minns har musik varit allt och kommer förmodligen att va mitt allt till graven, särskild musik från mellanöstern. spelar allt från persisk Klassik-musik till det folkliga tonerna från hela stora delar av Iran,men främst folk musik från Azerbadjan,Lorestan och Kurdistan.

Förutom dessa ovan nämnada har jag ägnat många år i att studera och lära mig Turkisk,Arabisk och även Ziugensk musik. och detta har gjort att ju mer jag lär mig om musikens olika klanger och dialekter,ju mer inser jag att jag har mycket kvar att lära….och det är det som gör musiken så underbart.

Kärleken till musiken har gjort att jag nu kan behärska språk som persiska,turkiska och lite arabiska,trots att jag aldrig har studerat dessa språk i skolan.

Är förnärvarande aktiv i två olika ensembel – AGRIN,där jag är kapellmästare och det som spelas i AGRIN är en blandning av musik från Balkan och ända ner till Indien (AGRIN kommer från kurdiskan och betyder “eldigt”)

SOKUT, är en annan ensemble där vi spelar persisk musik med en ny touch och tar med den persiska musiken på en utflykt där den sällan annars går.

http://www.youtube.com/watch?v=6jWjq-G1jvQ

پیمایش به بالا