Påhittad cirkelledare höll 257 kurser

studieframjandet

Bluff avslöjad inom Studiefrämjandet – påhittad cirkelledare höll 257 kurser

Cirkelledaren Gustav Gustavsson hade hand om 257 kurser. Men varken han eller kurserna existerade i verkligheten. Nu tvingas Studiefrämjandet i Umeåregionen att betala tillbaka runt nio miljoner kronor för omfattande bidragsfusk.

Studiefrämjandet i Umeåregionen har ägnat sig åt omfattande bidragsfusk. Nu tvingas studieförbundet betala tillbaka nio miljoner kronor i statsbidrag, skriver Västerbottens-Kuriren.

 — Jag har absolut aldrig varit med om någonting liknande, det är en extrem situation som har varit i Umeå och jag tror att väldigt många känner sig förda bakom ljuset, säger Britten Månsson-Wallin, generalsekreterare i Folkbildningsrådet, till VK.

Tidningen avslöjade fusket inom studieförbundet i våras och nu har Umeå kommuns och Studiefrämjandets egna undersökningar bekräftat att uppgifterna stämmer.

Studieförbundet har bland annat tagit emot både kommunala och statliga bidrag för verksamhet som aldrig bedrivits. Cirkelledaren Gustav Gustavsson, som inte existerar i verkligheten, hade hand om 257 kurser. Även annan påhittad verksamhet har Studiefrämjandet i Umeåregionen fått stöd till.

källa: http://www.vk.se

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا