Svenskar lyckligast i världen- nästan

swede

Sverige ligger på andra plats i en rankning om lycka i 34 i-länder. OECD, som har sammanställt listan, har tittat på faktorer som inkomst, hälsa, säkerhet och boende. Australien toppar listan.

Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) har rankat länderna utifrån ett ”bättre liv-index”, skriver BBC News. Av de 11 kategorierna har Sverige högst betyg i miljö och sämst betyg i säkerhet, enligt OECD.

Svenska hushåll har högre inkomst än de 34 ländernas genomsnittshushåll. Fler invånare mellan 15 och 64 har ett avlönat jobb och människor i Sverige jobbar färre timmar per år, än genomsnittet.

Generellt är människor i Sverige mer nöjda med sina liv än medelvärdet för invånare i  de rankade länderna. 85 procent av de som bor i Sverige tycker att de har fler positiva än negativa upplevelser en vanlig dag, sett till faktorer som smärta, oro, sorg och tristess. Medelvärdet är 80 procent. 

Australien rankas högre än Sverige i kategorierna jobb, bostad, gemenskap, demokratiengagemang, hälsa och säkerhet. Det är tredje året i rad som Australien rankas som etta.

källa: DN.se

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا