Michelle Obamas klänning för vågad för Iran

Irans halvstatliga nyhetsbyrå Fars såg sig nödd att bildmanipulera en bild av Michelle Obama från Oscarsgalan. Den ärmlösa, urringade klänning USA:s första dam bar förvandlades till en mer kysk variant.

michelle683

ranska kvinnor som syns i iransk tv måste bära klädsel som täcker håret, armarna och benen. Censorerna är inte fullt lika hårda när det gäller utlänningar i tv. En utländsk kvinna som reser i den islamska republiken ska följa samma klädkod som iranska kvinnor, men på tv är man aningen mer tolerant. Där kan utländska kvinnor utan hijab tolereras till en viss gräns. Män åtnjuter större friheter även på det här planet, men det är bara idrottare som får visas på tv med bara ben.

När iranska medier tvingas använda bilder som inte följer regelverket händer det att bilderna manipuleras med hjälp av ett bildbehandlingsprogram. Många utländska dignitärer har fått se sin utstyrsel censurerad av den iranska regimen, däribland EU:s utrikesminister Catherine Ashton. Senast var det alltså Michelle Obama som fick en mer täckande klädsel, skriver den brittiska tidningen Guardian.

källa: DN.se

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا