Tåg rände in i bostadshus

tagkrasch

Ett tåg spårade natten till tisdagen i hög fart ur vid slutstationen på Saltsjöbanan och körde in i ett bostadshus. Tåget kördes av en kvinnlig städare som av okänd anledning stulit det. Kvinnan, som skadades, är anhållen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Inga passagerare fanns ombord.

 Tåget kom från SL:s vagnhall i Neglinge, och när det vid 02.30-tiden närmade sig ändhållplatsen i Saltsjöbaden saktade det inte farten. I stället körde det i hög fart rakt igenom den så kallade stoppbock som finns där spåren tar slut och rände rakt in i ett flerfamiljshus ett femtiotal meter bortanför stoppbocken.

tagkrasch2

Bakom spakarna fanns en kvinna som är anställd som städare i Neglingedepån, förklarar Suss Forsman Thullberg vid SL.

 – Det vi, polisen och räddningstjänsten kunnat konstatera är att tåget olovligen togs ur depån. Det stod på plats igår, och det skulle inte lämna depån i natt.

 – Sedan har tåget i hög fart, men vi vet inte hur hög, körts genom stoppbocken, säger Forsman Thullberg till DN.

 Kvinnan som framförde tåget har inte kunnat höras. Hon skadades allvarligt och fördes med helikopter till Karolinska Universitetssjukhuset. Det fanns inga andra personer ombord.

 Kvinnan är anhållen, misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Men precis hur brottet gått till vill polisen ännu inte uttala sig om.

tagkrasch3

källa:DN.se

 

 

    

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا