Ett rum med utsikt

När myndigheterna bestämde sig för att bygga en ny väg till stationen stod paret Luos hus i vägen. Men det gamla paret vägrade att flytta. Nu går motorvägen på båda sidor av deras halvrivna femvåningshus.

Den rykande färska asfaltsvägen går genom byn Xiazhangyang i utkanten av staden Wenling i östra Kina och hade med sina breda filer säkert kunnat locka en och annan wenlingbo till att trampa gasen i botten och överträda de gällande hastighetsbegränsningarna.

Om det inte hade varit för att det råkade stå ett hus i vägen – på vägen!

När Luo Baogen och hans fru ombads att flytta och som kompensation erbjöds en summa pengar gjorde det gamla paret inte som sina grannar. De tackade helt sonika nej.

Så medan grannarnas lägenheter har rivits och allt som påminner om dem är några gapande tomma rum på båda sidor så stannade paret kvar och lät på så vis sitt hus bilda en ofrivillig rondell, skriver China Daily.

Bilisterna som kör förbi utanför på vägen tvingas nu ta en liten sväng förbi huset som blivit ett farthinder av sällan skådat mått. Och Luo Baogen och hans fru får fortsätta bo på en ö i en flod av asfalt där varje utflykt till butiken kan bli ett mindre äventyr.

Motorvägen öppnas inom kort för trafik, skriver Daily Mail

källa:DN.se

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا