Hamas tackar Iran för vapnen

Hamasledaren Khaled Meshaal hyllar Iran för att ha försett Hamas med pengar och vapen och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu fick hård inhemsk kritik för att ha gått med på vapenvilan.

Hamasledarens hyllning av Iran kom vid en presskonferens i Kairo vid 21-tiden på onsdagskvällen svensk tid.

Meshaal, som lever i exil, tackade Iran för att man fortsatt stödja Gaza trots att man har olika syn på kriget i Syrien, skriver Reuters. Hamasledaren tackade också Egypten för den roll landet spelat i att få till stånd en vapenvila och att avtalet förutsätter att Israel nu öppnar samtliga övergångar till Gazaremsan.

 

Iransk teve citerar på onsdagskvällen Hizbollas generalsekreterare Seyyed Hassan Nasrallah som säger att vapenvilan mellan Hamans och Israel “var en seger för den palestinska motståndsrörelsen”. Något som också den israeliska oppositionen menar:

– Operationens mål uppnåddes inte, Hamas växte sig starkare och vi vann inget i avskräckande syfte, sa ledaren för Kadimapartiet Shaul Mofaz enligt Jerusalem Post.

Och han var inte ensam. Andra israeliska politiker kallade vapenvilan för “att ge sig för terrorn”.

Trots vapenvilan rapporterar den israeliska polisen att tolv raketer sköts in mot Israel under den första timman efter det att vapenvilan inletts, skriver Reuters.

källa: DN.se

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا