Sveriges Radios webbsidor blockerade i Iran

Iran blockerar Sveriges Radios webbsidor i landet. En säker källa på plats i Teheran, som SR International haft kontakt med, bekräftar att det varken går att komma in på SR:s eller Tv4:s hemsidor. Däremot går till exempel Sveriges Televisions och Dagens Nyheters sidor att komma in på. Detta är alarmerande, säger Sveriges Radios vice vd Cilla Benkö.

Iranska ambassaden i Stockholm förnekar att sverigesradio.se skulle vara blockerad, men har hittills inte velat ställa upp på en inspelad intervju.

– Att det inte går att gå in på SR:s hemsida i Iran är självklart bestörtande och alarmerande. Det finns ingenting vi sänder ut som inte tål att höras överallt i världen. Och vi förutsätter att det vi sänder också når ut, säger vice vd Cilla Benkö.

Hur tänker ni gå tillväga nu?

– Det viktigaste just nu är att få veta varför detta har skett, hur det har skett, och hur vi får i gång sidan så att vårt material når publiken.

Har Sveriges Radio tidigare erfarenheter av censur?

– Inte när det gäller nätet, det har jag i alla fall inte hört talas om. Däremot har vi haft liknande incidenter när vi fortfarande sände på kort- och mellanvåg, men när det gäller nätet så tror jag inte det, säger Sveriges Radios vice vd Cilla Benkö.

källa: Sverigesradio.se

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا