Sverige vann Eurovision Song Contest 2012

 

Det blev en jordskredsseger för Loreen i Eurovision Song Contest i Baku. När rösterna började rapporteras stod det snabbt klart att Loreen skulle hamna högt i resultatlistan, och hon fick till slut hela arton tolvpoängare och vann med hela 123 poängs marginal före tvåan Ryssland.

Tjugo över fyra på morgonen lokal tid gjorde Loreen Talhaoui sin första presskonferens efter segern, och det var en märkbart rörd Loreen som mötte Europas press med vinststatyetten i famnen.

– Till alla ni som trott på mig, det här handlar inte bara om mig utan om många. Tack för ert stöd, sade Loreen och riktade sig till tv-tittarna.

Loreen har varit under stor press under veckan, inte bara för tävlingens skull utan också för att hon kritiserats av den azerbajdzjanska regimen som hävdar att hon politiserat evenemanget genom att möta organisationer som arbetar med mänskliga rättigheter. För att kunna fokusera har hon ätit och sovit mycket, berättade hon på presskonferensen.

– Jag försökte att tänka på framträdandet som något vi skapar tillsammans, det gjorde det så mycket lättare. För jag är blyg, ärligt talat.

Melodifestivalens producent Christer Björkman var euforisk efter segern.

– Jag är galet lycklig och stolt! Det här är varje kreatörs största dröm, att det man har skapat uppskattas av så många. Resan startade redan i juni förra året med låten, hitta den perfekta artisten, övertyga Loreen och sedan iscensätta numret.

Eurovision Song Contest 2013 kommer alltså att hållas i Sverige. De preliminära datumen är redan klara: semifinalerna kommer att äga rum den 14 och 16 maj och finalen lördagen den 18 maj.

DN.se

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا