Seger för Milan i Supercupen

Milan tog säsongens första pokal i Italien. Genom 2–1 över Inter i Peking kan klubben titulera sig mästare i italienska Supercupen. Zlatan Ibrahimovic gjorde ett mål.

Inters Wesley Sneijder öppnade målskyttet i den 22:a minuten med en vacker frispark, något som måste ha stärkt hans aktier i det eviga transfersnacket.

– Ryktet om att Sneijder kommer lämna pratar vi om nästa vecka när vi kommer hem till Italien, säger Intertränaren Gian Piero Gasperini.

Zlatan Ibrahimovic kvitterade sedan och gjorde därmed sitt och Milans första mål för säsongen. Zlatan nickade enkelt in bollen i öppet mål på ett inlägg från Clarence Seedorf.

Kevin Prince Boateng avgjorde sedan matchen i den 69:e minuten på en retur efter ett stolpskott.

– Ett derby är alltid ett derby. Vi hade riktiga problem med orken de första 30 minuterna då spelarna såg trötta ut. Men i den andra halvleken blev det mycket bättre. Vi gav inte heller Inter några fler chanser, förutom till Wesley Sneijder, sade Milantränaren Massimiliano Allegri.

Ligaspelet startar den 28 augusti när Milan spelar borta mot Allegris förra klubb Cagliari. Inter får inleda på hemmaplan när Lecce kommer på besök.