Klirr i kassan efter semestern

De flesta har redan fått sitt skattebesked men 2,7 miljoner svenskar får först nu i augusti veta om de får pengar tillbaka eller måste betala.

Av dessa har 1,3 miljoner pengar att vänta. De får dela på sammanlagt 7,8 miljarder kronor. Drygt 800 000 personer ska i stället betala in totalt 6,2 miljarder kronor i kvarskatt, meddelar Skatteverket. Övriga har i stort sett gått jämnt upp.

– Allt fler deklarerar numera via internet och de fick redan i juni sin skatteåterbäring. Därför är det i år färre än förra året som får skatteåterbäring nu i augusti, säger Tommy Carlsson, skattedirektör på Skatteverket.

Samtidigt är det något fler än i fjol som får kvarskatt. Omkring 100 000 fler än i fjol. Det kan i sin tur bero på att man har en felaktig jämkning. Tipset är att se över skattejämkningen så slipper man kanske kvarskatt nästa år.

De som nu får sina besked är de som lämnat in sin deklaration på pappersblankett och de som ska betala kvarskatt. Den ska vara betald senast den 12 november.

Utbetalningarna i augusti är den andra av totalt fyra omgångar. I september kommer besked till dem som bara har kapitalinkomster, främst barn, och som inte är deklarationsskyldiga.

Deklarationer för egenföretagare, bosatta i utlandet och juridiska personer blir färdiggranskade först i december då de sista slutskattebeskeden skickas ut.

Stockholm TT

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا