Setins Revisionsrapport

REVISIONSRAPPORT FÖR SETINS KULTURELLA OCH SAMHÄLLELIGA IDEELL FÖRENING

Denna revision avser räkenskapsår 2009-05-15 till 2010-05-15. Granskande revisorer valda från förra årsmötet är Abedin Niazi och Akbar Moradi.

Den ekonomiska granskningen har bestått av punkter enligt nedan.

 

 

1-Genomgång och kontroll av räkenskaperna utfördes genom att revisorerna fick tillgång till bokföringsmaterialen från föreningens kassör Amir Omrani. Revisorerna förslog kassören vissa bokföringsrutiner som skulle underlätta och förtydliga kontrollen av bokföringsmaterialet ytterligare. Dessa rutiner tillämpades sedan av kassören och därmed kontroll och granskningen utfördes enligt sedvanliga regler och riktlinjer för ideella föreningar.

2-Inventering av tillgångar kontrollerades genom att föreningens inventarielista stämde överens med de verkliga tillgångarna.

3-kontroll av att de ekonomiska handlingarna förvarades på ett säkert sätt gjordes. Dessa handlingar har under detta räkenskapsår förvarats i kassörens bostad och ansvarats av honom.

4-Kontrollera om betryggande försäkringar har funnits.

Föreningen har haft undertecknat och giltigt försäkringsavtal hos försäkringsbolaget länsförsäkringar. Detta avtal gäller för både lokal, inventeringar och även olyckfall. Det finns även ett larmsystemsavtal med företaget Vasalarm.

5-Kontroll av att alla skyldigheter mot samhället har fullgjorts.

Förvaltningsrevisionen har främst haft två syften

1-Att kontrollera att styrelsen har skött förvaltningen på ett riktigt sätt.

2-Att undersöka om styrelsens förvaltning stämmer överens med stadgarna, ändamålet i föreningen och föreningsstämmans (motsvarande) beslut.

En noggrann granskning av styrelsens förvaltning visade på vissa brister eller närmare sagt otydligheter när det gäller riktlinjer och rutiner för hantering av vissa inköp av inventarier och även bensinkostnader för ledamöter som använder eget fordon för att utföra föreningens ärenden och transporter i samband med bl a inflyttning till nya föreningslokalen och olika kulturella aktiviteter.

Revisorer och de ansvariga ledamöterna bestämde att diskutera dessa ämnen tillsammans med alla styrelseledamöter. Ett möte arrangerades i föreningens lokaler där revisorer, alla styrelseledamöter och många av föreningens medlemmar närvarade.

Diskussionerna var livliga och många aspekter och synpunkter lades fram. Efter flera omgångar av möten och många timmars debatt kunde styrelsen genom omröstning komma överens och ta de beslut som kunde rätta till brister och otydligheterna i verksamhetsårets förvaltning.

Dessa rättelser kunde sedan godtas av revisorerna. Riktlinjer för bensinkostnader i samband med föreningens ärenden diskuterades och förslag till milersättning lades fram. Nya rutiner för inköp av nödvändiga material och tjänster för föreningen diskuterades. Enligt nya rutiner skall alla inköp och eventuella ersättningar godkännas först av styrelsen. Nya idéer för allmänna förbättringar av framtida verksamhet lades fram, bl a att ansvarsområden skulle fördelas bättre mellan alla styrelseledamöter och även flera andra medlemmar.

Styrelsens arbete med bokföring och förvaltningen under denna mandatperiod godkänns i helheten.

Vi revisorer ger därför styrelsen ansvarsfrihet.

Datum 2010-05-16

Abedin Niazi           Akbar Moradi

پیمایش به بالا