Nya protester planeras i Grekland

De stora fackförbunden i Grekland har utlyst nya demonstrationer i dag, i protest mot de nedskärningar som parlamentet väntas rösta igenom.

Ett stort protestmöte ska hållas i närheten av parlamentsbyggnaden vid 17-tiden, när parlamentet väntas rösta igenom de kritiserade nedskärningar som EU och IMF krävt för att ge nödlån till landet.

– Vi kommer att fortsätta med och utöka vår kamp för att få våra rättvisa krav uppfyllda, heter det i ett uttalande från fackförbundet GSEE som organiserar runt miljonen privatanställda.

De offentliganställdas förbund Adedy, med 375 000 medlemmar, deltar också i protesten vid parlamentet medan kommunistfacket Pame håller ett separat massmöte.

I går urartade demonstrationerna framför allt i Aten, där 50 000 människor deltog i protesterna. Bland annat stacks en bank och en annan byggnad i brand. Tre människor omkom i bankbranden.

– Ingen har rätt att använda våld och särskilt inte våld som leder till mord, sade den hårt pressade premiärministern Giorgos Papandreou då.


Aten TT-AFP

پیمایش به بالا