Miljoner människor, runt hela jordklotet, uppskattas ha släckt sina lampor för att uppmärksamma den globala uppvärmningen. I Sverige hade bland andra Globen och Visby ringmur tillfällig black out på lördagskvällen.
– Detta är världens största manifestation, alla kategorier, säger Lasse Gustavsson, generalsekreterare på Världsnaturfonden (WWF).
Earth hour spred sig som en dunkel löpeld runt jordklotet.
Först ut var de Nya Zeeländska Chathamöarna. Klockan 05:45 svensk tid stängdes dieselgeneratorerna av.
När stafettpinnen lämnades över till Sverige, för andra året i rad, var det många som ville vara med: kommuner, företag, organisationer, myndigheter.
Och så vanligt folk.
Sverige hade den största procentuella andelen deltagare i världen förra året, och WWF tror på en ökning för årets manifestation.
– Sverige är helt enkelt världsbäst på Earth hour, säger Lasse Gustavsson.
Sevärdheter som Eiffeltornet, pyramiderna och Förbjudna staden i Peking var höljda i mörker under en timme på lördagen.
Men i Thailand fick delar av evenemanget ställas in på grund av säkerhetsläget i samband med demonstrationerna i landets huvudstad Bangkok.
På det lilla öriket Tuvalu är klimatförändringarna ett påtagligt hot – om vattennivån stiger riskerar ögruppen att helt uppslukas av Stilla havet. Därför har landet försökt att vara helt koldioxidneutralt under manifestationen.
– Det är lättare att vara cynisk i Stockholm eller i Göteborg än vad det är i länder som redan känner av det här riktigt ordentligt, säger Gustavsson.
TT: Tas manifestationen på allvar?
– Om du frågar en beslutsfattare om en miljard människor har betydelse, är det ingen som skulle säga ”vad en miljard tycker skiter väl vi i”.
Men någon jättedipp för elkonsumtionen blev det inte hos Vattenfall på lördagskvällen.
– Det har gått ner tre till fyra procent. Det är ju något, konstaterar Roger Lindmark, pressansvarig på Vattenfall.
Källa: www.svd.se