OS-guld till Sveriges curlingdamer

VANCOUVER. Sverige försvarade natten till lördagen svensk tid sitt OS-guld i curling. Lag Anette Norberg besegrade Kanada med 7-6 efter skiljeomgång och stor dramatik. – Jag trodde att det var kört, jag packade ihop i tionde, säger tränaren Stefan Lund.

Anette Norberg, Eva Lund, Cathrine Lindahl och Anna Le Moine gjorde det igen. Efter stor dramatik lyckades den svenska kvartetten försvara sitt OS-guld från Turin. Det blev seger mot Kanada och Lag Cheryl Bernard i finalen med 7-6…

Sverige fick en bra start och ledde med 4-2 i halvtid, men ett misstag av Anette Norberg i den 8:e omgången tillät hemmalaget att stjäla två poäng.

Sverige såg uträknat ut i sista omgången och Bernard hade en “straffspark” för att avgöra matchen, men gjorde sig skyldig till ett sällsynt misstag.

– Det var inget lätt slag, det är ju OS-final, säger Lundh.

Det tog matchen till skiljeomgång, där kanadensarna hade sista sten, men där Sverige lyckas stjäla en poäng som avgjorde matchen.

Det blev en perfekt födelsedag för Cathrine Lindahl, den svenska tvåan, som fyllde 40 år på fredagen.

Det kan ha varit sista stora matchen för det framgångsrika laget. Spelarna kommer att sätta sig ner i början av sommaren för att tänka över sin framtid.

Klart är dock redan att man inte spelar årets VM.

Källa: DN.se

پیمایش به بالا