Nadal bröt i Australian Open








Regerande Australian Open-mästaren Rafael Nadal är utslagen. Den andreseedade spanjoren tvingades bryta kvartsfinalen mot Andy Murray.

Murray imponerade stort och var i ledning med 6-3, 7-6 och 3-0 när Nadal tvingades kasta in handduken på grund av en knäskada.

I semifinalen möter Murray Marin Cilic. Kroaten är för första gången i en Grand Slam-semifinal, sedan han besegrat Andy Roddick med 7-6, 6-3, 3-6, 2-6, 6-3.

Roddick, som besväras av en axelskada, kom tillbaka starkt efter det att Cilic vunnit de två första seten, en kunde inte stå emot den 14-seedade 21-åringen som vann sin tredje femsetare i årets turnering.

– Det var inte lätt, men jag har fått erfarenhet den här veckan, sade Cilic efter matchen.

I damturneringen är Justine Henin klar för semifinal. Belgiskan slog i kvartsfinal Nadia Petrova med 7-6, 7-5.Petrova, som slagit ut Kim Clijsters och Svetlana Kuznetsova på sin väg till kvartsfinal, hade 3-0 i andra set men lyckades inte ta tillvara på chansen att kvittera i set.

Henin, som spelar sin blott andra turnering efter sin comeback, möter i semifinal Zheng Jie. Kinesiskan hade inga större problem att besegra Maria Kirilenko. Setsiffrorna blev 6-1, 6-3, och kinesiskan lär komma mindre sliten till semifinalen är Henin.

Källa: DN.se


پیمایش به بالا