Viktor, 23, cyklade till Singapore

 


Viktor Predan, 23, är äntligen framme i Singapore. Efter ett halvår och 1500 mil på cykeln tar han tåget hem. Vägarna i Indien och Bangladesh var det största problemet.

GT har följt Viktors resa på cykel från familjens sommarhus i Kroatien till slutdestinationen Singapore. Tanken var att “bara” cykla från Sverige till Kroatien men Viktor tyckte det var så kul att han fortsatte av bara farten. Men ekonomistudenten Viktor hade inte bara som mål att ta sig fram utan att göra det så billigt som möjligt.

– 32 500 kronor har det kostat, säger han. Till det kommer ungefär 20 000 för utrustning och hemresa.

Hållit föredrag

För att finansiera delar av resan har han vid framkomsten till Singapore hållit föredrag på svenska företag på plats.

– Just nu har jag varit på Ikea och där fick jag köttbullar och potatismos, berättar han. Och det var gott!

Även om resan har gått bra har han haft svårigheter.

– Min cykel gick sönder i Indien och jag tvingades cykla på en indisk cykel som också gick sönder, säger han. Sen är vägarna i Indien och Bangladesh väldigt smala så jag fick gå åt sidan varje gång två lastbilar möttes.

En annan jobbig grej var att lämna familjen i Kroatien i somras.

– Det är annorlunda att säga hej då till familjen i Sverige och säga “vi ses om en månad i Kroatien” än att säga “nu ska jag cykla till Singapore – jag vet inte riktigt när jag kommer tillbaka”.

Jobbiga dagar

Viktor erkänner att det var några jobbiga dagar när han lämnat Kroatien. Snart lämnar han Singapore och tar sig långsamt hem med tåg för att förbereda sig för hemkomsten.

– Jag saknar mina nära och kära och det ska bli väldigt skönt att komma hem, säger han.

Kurs på Chalmers I mars måste han vara plats igen för då har han en kurs i hållfasthetslära på Chalmers i Göteborg. Sen väntar sommarjobb innan han till hösten börjar på mastersprogrammet. Snacka om kontraster!

Källa: gt.se



پیمایش به بالا