Hitler används i film om aids

aidsEn tysk kampanjfilm för att sätta fokus på Aids och oskyddat sex får nu hård kritik. I filmen utspelas suddiga sexscener när mannen plötsligt visar sig vara Adolf Hitler. Strax därefter står budskapet skrivet: “Aids är ett massmord”.

Syftet med filmen är att förmå unga människor att använda kondom genom att associera sjukdomen med Hitler. Filmen har redan uppmärksammats trots att den kommer att börja visas i Tyskland först i nästa vecka, skriver brittiska the Telegraph på nätet. Och flera organisationer är nu mycket kritiska till utformningen.

– Självklart är det många hiv-organisationer som har sina egna kampanjer, men jag tycker att filmen är otroligt stigmatiserande för personer som lever med hiv, säger en taleskvinna för brittiska National Aids Trust som också tycker att det är svaghet att själva frågan om kondomer inte tas upp i filmen.

Det är den tyska organisationen Regenbogen e.V. i samarbete med reklambyrån das comitee som står bakom filmen. På sin hemsida skriver gruppen att kampanjen är “designad för att väcka folk och för att förändra tenden med skyddat sex”. Hans Weishäupl på reklambyrån das comitee förklarar för Telegraph att de föreslog Hitler-filmen efter att ha blivit uppmanade att komma med idéer som väcker uppmärksamhet:

En hel del är inte medvetna om att aids fortfarande mördar många människor varje dag. De ville ha en kampanj som talar om för unga att det fortfarande är ett hot. I Tyskland är Hitler det fulaste ansikte du kan använda för att visa ondska, förklarar Hans Weishäupl.

Källa: SvD



پیمایش به بالا