Håll ångan uppe under sommaren

Semester – tid för återhämtning och långa lediga dagar. Men också en perfekt tid för träning, oavsett om du vill hålla formen eller hitta formen. Men det är mycket man vill hinna med på semestern – långa lata dagar i solen, grillkvällar, husrenovering, hälsa på tjocka släkten… Det är lätt att träningen blir lidande. Här får du tips för sommarträningen!

Börja träna, ändra träningsform eller träningsintensitet

Sommaren är en perfekt tid för att börja träna. Du kan börja i din egen takt och med det du tycker är roligt. Promenader är en enkel men nog så effektiv motionsform som är bra att börja med. Är du redan van motionär – använd semestern till att förändra din träning så håller du motivationen uppe även under sommaren! Träna i ett högre tempo än du brukar eller testa på något nytt. Sommaren är perfekt för utomhusaktiviteter – promenader, löpning, cykling, simning, paddling, klättring mm. Pröva att gympa ute i det fria, Friskis & Svettis brukar arrangera gratis utegympapass. Testa intervallträning, stavgång, promenera med vikter…

Träna på morgonen!

Om du tränar på morgonen får du en bra start på dagen. Träningen blir av och du kan koncentrera dig på att göra annat resten av dagen. Under sommarmånaderna är det en fördel att träna tidigt på morgonen innan det har blivit så varmt, framför allt om du tränar utomhus eller i varma lokaler.

Ät en liten frukost om du inte vill eller kan träna på fastande mage och vänta en stund (15-20 minuter) innan du börjar träna.

Träningsrutiner

Planera gärna in din träning i förväg så blir den av. Semester innebär ofta att den dagliga rutinen rubbas, då är det lätt att missa motionen. Kanske har gymmet eller motionsanläggningen sommartider och mindre öppet. Men eftersom många flyr gymmet för stranden kan du vara effektivare när du väl är där. Du kan lägga upp din träning som vill och behöver inte vänta på att andra ska bli klara.

Viktigt med återhämtning

Semestern är en tid för återhämtning från jobb och stress, därför är det viktigt att lägga in vilodagar då du inte tränar. Hitta balansen mellan fysiskt aktivitet och vila. Gör saker som du tycker är roligt och som berikar ditt liv!

Träning får dig att må toppen!

Genom att ha en fysiskt aktiv semester kommer du att göra dig själv en stor tjänst. När du rör på dig frigörs endorfiner som gör dig lycklig och får dig att må toppen. Du blir starkare och orkar mer både fysiskt och psykiskt. Du blir pigg och fräsch och utstrålar hälsa!

Källa: gp.se

پیمایش به بالا