Glödhet Zlatan i London

Två mål av Barcelonas Zlatan Ibrahimovic. Men vad gjorde det. Arsenal kom tillbaka och ordnade 2–2 i slutet.

– 2–2 är ändå ett bra resultat inför returen, säger Ibrahimovic.

Arsenal mot Barcelona i Champions league-kvartsfinalen blev något annat förväntat. Det blev inte en bolltrillande duell mellan två bollkära lag.

Gästerna rivstartade i London och stod för en fotboll laget inte har visat upp på den senaste tiden. Barcelona satte hög press, hade uppskruvat bolltempo och genomförde precisa löpningar. Målchanserna kom därefter. Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, Xavi Hernandez och Daniel Alves försökte utan att lyckas överlista storspelande Almunia.

– Vi gjorde en bra match och fick övertaget ganska snabbt. Vi borde kanske haft 3–0 eller till och med 4–0 efter de första 20 minuterna, säger Zlatan Ibrahimovic till Viasat Sport.

Spanske Almunia stoppade Barcelona flera gånger om i 45 minuter. Men sekunder in i andra kom misstaget. Gerard Piqué satte en lång boll på djupet och Ibrahimovic sprang. Thomas Vermaelen och Alexander Song stod fel och Almunia kom ut galet – vilket gjorde att den svenske anfallaren enkelt lobbade in 1–0 till Barcelona.

– Jag såg att målvakten kom ut och jag behövde bara sätta dit den, säger han.

Ibrahimovic var inte klar där. I den 59:e minuten gick han på djupet igen. Vermaelen och Alexander Song stod fel ännu en gång. Ibrahimovic fick fritt fram och satte 2–0 högt, hårt och otagbart i Almunias närmaste kryss.

– En liknande situation som den första. Ett mål var på kraft och ett på känsla, säger han.

Arsenal var då ett slaget lag.

Men efter Theo Walcotts reducering till 1–2 i den 69:e minuten vaknade hemmalaget till liv och kom tillbaka. Cesc Fabregas kvitterade på straff sedan han själv fastnade i Carles Puyol och föll i straffområdet.

– Så klart att det är jobbigt att de kom tillbaka men 2–2 är ändå ett bra resultat, säger Ibrahimovic.

Målrikt i London men i Milano var det aningen snålare. Inter förde spelat och skapade de flesta chanserna i mötet med CSKA Moskva. Men det dröjde först till den 65:e minuten innan Diego Milito kunde göra 1–0 och därmed ordna övertaget i kvartsfinalen.