Fyra demonstranter dödade i Tehran

tehran_ashura

Fyra demonstranter har dödats i sammanstötningar med polis i Irans huvudstad Teheran, uppger en reformsinnad nyhetssajt enligt Reuters.

Reformistsajten Jaras uppger också att skottlossning hörs i andra delar av Tehran. Enligt en annan oppositionssajt, Rahesabz, skedde dödsskjutningen på Enqelab-gatan.

“Reportern på platsen uppger att de tre blev direkt beskjutna av militära styrkor”, skriver sajten.

Samtidigt kommer rapporter om sammanstötningar mellan polis och demonstranter i fler städer i Iran. Enligt Jaras handlar det om Isfahan och Najafabad.

AFP:s källor rapporterar samtidigt att tusentals regimtrogna motdemonstranter är på väg till centrala Teheran. Skaran samlades i mitten av Enqelab-gatan sedan oppositionsanhängarna jagats bort.

– Polisen slår demonstranter som sökt skydd i hus nära Imam Hossein-torget, sade ett vittne till AFP.

Torget ligger i östra änden av Enqelab-gatan, som korsar Tehran i öst-västlig riktning.

Ett annat vittne sade att poliser på motorcyklar jagade demonstranter på Enqelab-torget längre västerut, men att “folk återsamlades på en gata i närheten och att fler kommer för att stödja dem”.

Demonstranterna är en blandning av unga och medelålders, och många uppges vara kvinnor. Många ropar “död åt diktatorn”, uppger AFP:s vittne.

Vittnen i Tehran uppger också att mobiltelefonnätet tycks vara avstängt, rapporterar Reuters. TT har inte kunnat nå kontakter i den iranska huvudstaden.

Tehran TT-Reuters


پیمایش به بالا