Tunisien försöker stoppa ”sex-jihad”

Lotfi
Lotfi ben Jeddou

En tunisisk minister har avslöjat att kvinnor i landet reser till Syrien för att genomföra ”sex-jihad” genom att umgås sexuellt med rebellerna som slåss mot den syriska regimen.

”Ministeriet kommer att öka samarbetet med både statliga och ickestatliga organisationer för att komma åt dem som uppmuntrar sådana resor”, heter det i ett uttalande.

Inrikesminister Lotfi ben Jeddou berättade för det tunisiska parlamentet i torsdags att tunisiska kvinnor tagit sig till Syrien där ”de haft sexuella relationer med 20, 30, 100” rebeller, skriver nyhetsbyrån AFP.

”Efter de sexuella förbindelserna, som de har i namnet ´jihad al-nikah´ (sexuellt heligt krig), kommer de hem gravida”, berättade han för parlamentsledamöterna, utan att ange hur många tunisiskor som ska ha återvänt gravida.

”Sexuellt heligt krig” tillåter sexuella relationer utanför äktenskapet med flera partner, enligt vissa företrädare för den extrena sunnimuslimska salafismen.

Lotfi ben Jeddou angav inte heller hur många tunisiska kvinnor som ska ha rest till Syrien i barnalstrande syfte. Medieuppgifter gör dock gällande att det handlar om flera hundra.

Hundratals tunisiska män ska även ha bidragit till kampen mot Bashar al-Assads regim, genom att ta sig till Syrien och ställt in sig i jihadisternas militära led.

Antalet Syrienfarande kunde ha varit betydligt högre, hävdar ministern:

– 6.000 av våra unga har hindrats från att bege sig dit, säger han med hänvisning till en stärkt tunisisk kontroll av utresandes motiv för att lämna landet.

AFP-DN

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا