Elevernas protest mon SD

klassfoto

 När det var dags att ta årets skolfoto dök bara tre blonda och blåögda elever i gymnasieklassen upp till plåtningen. På fotot, som snabbt blev viralt, håller en av dem, Patricia Spång Lundahl, 18, upp en skylt med texten ”Jimmie skickade hem resten”.

Skolfotot föreställer tre av eleverna på det naturvetenskapliga programmet på Hulebäcksgymnasiet i Härryda, öster om Göteborg. Idén kläcktes av en av tjejerna i klassen.

”Jimmie” som nämns i skylten är naturligtvis Sverigedemokraternas numera sjukskrivne partiledare, Jimmie Åkesson.

 

– Vi tycker inte att deras åsikter är okej. Budskapet vi ville förmedla med skolfotot är att det inte är okej att värdera olika människor olika, säger Patricia Spång Lundahl till DN.

Bilden laddades upp på Facebook i torsdags morse. Ett dygn senare hade 19.000 personer lajkat bilden och närmare 900 hade delat den i sina nätverk.

– Vi har fått många positiva reaktioner. Folk jag aldrig har pratat med har hört av sig och sagt att det var ett bra initiativ, säger Patricia Spång Lundahl.

Det finns också de som varit kritiska.

– Vi har fått kritik för att vi inte ser hela bilden. Men vårt syfte var att uppmärksamma ämnet och vi är nöjda med att ha skapat en debatt kring en  viktig fråga, säger Patricia Spång Lundahl.

källa: DN.se

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا