Fadimes bror sköts till döds

 Den 34-årige man som sköts ihjäl av polis i Uppsala var Fadime Sahindals bror. Mesut Sahindalvartidigaredömd bland annat för hot mot sin syster, som sedan mördades av syskonens pappa.

Den man som skjutits ihjäl av polien i Uppsala var Mesut Sahindal, bror till mördade Fadime Sahindal. Det bekräftade polisen på tisdagsförmiddagen.

Under måndagen upprättade polisen en anmälan mot 34-åringen om olaga hot. Han hade sökt upp sin före detta fru och misshandlat henne.

Vid 21.34 greps Mesut Sahindal men släpptes igen klockan 03 på natten. Då sökte han enligt polisen upp sin mamma och syster och hotade dem.

När polisen kom till platsen hade 34-åringen hunnit lämna, men upptäcktes i området beväpnad med knivar.

– Han kom emot poliserna med knivar i båda händerna. De sköt varningsskott och använde tårgas, men inget hjälpte. Det blev en nödvärnssituation där flera skott avlossades. Ett träffade i huvudet. Det var sannolikt direkt dödande, säger Christer Nordström, presstalesperson på polisen i Uppsala.

De inblandade poliserna är tagna ur tjänst och kommer att förhöras och ärendet är överlämnat till Riksenheten för polismål.

Mesut Sahindal dömdes 2010 till fängelse i två år efter att ha pistolhotat en författare som skrivit en bok om hedersrelaterat våld.

 Författaren hade bland annat intervjuat Fadime och Mesut Sahindals pappa, Rahmi Sahindal, som 2002 dömdes för mordet på sinsahindal (1) dotter (bilden).

Mesut Sahindal dömdes ockå till fängelse 1998 efter att ha misshandlat sin syster Fadime.

text: svd.se     bild: expressen.se

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا