Jag vill bli din vän

tina_heidariMaja satt på gungade. Hon sparkade fart med foten. Det var en vanlig tisdags-morgon och skolan började alldeles strax. Fastän Maja älskade att gunga, kände hon sig inte bra idag. Det kunde man nog förstå. Maja var nämligen inte så populär i skolan. Hon hade inte heller några vänner. Dem ända tjejerna i klassen var, Louise, Nora, Filippa, Leja, Nathalie, Rissa och Olivia, men ingen av dem var intresserad av Maja.

Dem tyckte bara om att chatta med mobilerna till varandra när dem står bredvid varandra, det kunde faktiskt vara smartare att prata med munnen. Dessutom tyckte dem att smink var sååå roligt, och allt annat låg på tråkiga avdelningen. Samt en människa; Maja. När Maja tänkte på det blev hon ledsen. Hennes enda kompisar var några av killarna. Men det var bara för att hon var bra på fotboll. Maja väcktes ur sina drömmar av att det ringde in till lektion.

Hon lämnade gungan och gick långsamt till lektionen. Men när hon kom fram till dörren såg hon att klockan var 8:45 och inte 9:00. Det måste ha vart treornas klocka. Maja gick i femman, och deras klocka ringer klockan 9:00. Långsamt släpade hon tillbaks till gungan. När hon satte sig började hon åter att sparka fart i sanden. Då såg hennes ögon någonting lite längre bort. Det var någon som hade skrivit något med pinnar i sanden när hon var borta. Maja hoppade av gungan och gick mot pinnarna. Det tog lite tid innan hon han lista ut vad det stod: jag vill bli din vän! Personen som har skrivit det här måste menat Maja. För ingen annan har vart där ända sen hon lämnade platsen.

Man såg nog att denna person skrivit i all hast, för att bokstäverna var spretiga. Nu hörde man klockan igen. Maja drog upp ärmen för att se hur mycket klockan var. 9:00 stod det. Snabbt sparkade hon bort pinnarna så att nästa person inte skulle tro att hon skirv det där. Sen började hon springa till klassrummet. Det tog lite tid att komma fram och hinna gå av sig ytterkläderna, så Maja kom lite för sent. Det var matte och hon skulle ta fram sin matte-bok.  Då träffade något henne hårt i skallen. Det var en papper-boll. Maja tittade sig omkring för att se om någon var lite intresserad, då kanske det var den personen som skickat lappen. Men ingen kollade åt hennes håll. Maja vecklade ut pappret och såg ett meddelande  jag vill bli din vän! Stod det. Konstigt, samma sak som det stod i sanden. Maja la ner pappret i fickan och fortsatte jobba. Tillslut ringde det ut till lunch.

Hon snabbade sig ut och fram till matsalen. Det tog en stund innan kön som hon stod i började röra på sig. När hon kom fram tog hon ett glas. Det var en text skriven på den. Jag vill bli din vän! Stod det ännu en gång. Någon måste skrivit det fort och blivit puttad, för bokstäverna var lite konstiga. Maja tog det glaset och en tallrik, samma sak skriven där. Hon plockade upp lite mat på tallriken och hällde på mjölken i glaset. Sen gick Maja genom hela matsalen för att hitta en ledig plats. Väl framme vid en plats snubblade hon över mina egna fötter tallriken ramlade ner i golvet, men den gick inte sönder, utan maten föll över hela golvet. Och Maja själv ramlade pladask och fick allt mjölk över sig.

Alla som var i salen skrattade och applåderade. Hon fick nästan tårar i ögonen för det. Då kom Olivia springande från sin plats. Hon hjälpte Maja upp och undrade om hon mådde bra. Maja blev rätt förvånad, Olivia var den populäraste tjejen i hela skolan. Alla andra blev också förvånade, för dem slutade att skratta eller applådera och bara kollade på dem två tjejerna. ” Ja, det gick bra, men varför bryr du dig? ” sa Maja och kollade undrande på Olivia. ” För jag vill bli din vän! ” sa Olivia och log. Då fattade Maja vem som skrev dem anonyma meddelandena  Och ända sen den dagen var Maja aldrig mer ensam, och var den mest populäraste tjejen i hela skolan, tillsammans med Olivia såklart!

Av: Tina Heidari

P.s.- Tina är bara 10 år gammal och hon är en av de yngsta medlemmar i Setin kulturförening. Vi önskar Tina lycka till med hennes novell-skrivande.

2 دیدگاه دربارهٔ «Jag vill bli din vän»

  1. Siavash Ordou

    Jättebra historia!Hoppas att du förtsätter att skriva och att vi en dag kan läsa dina böcker
    Lycka till

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا