London är en spökstad

Turisterna som i vanliga fall strömmar till London i sommartid skyr OS-staden. Financial Times skriver att London har förvandlats till en spökstad.

SvD Näringsliv har tidigare skrivit att OS kommer föra med sig en sur bismak: betydligt färre besökare än normalt och negativa långsiktiga konsekvenser för turismen.

De olympiska spelen har lockat 100 000 utländska besökare till London, men turister som vanligtvis skulle ha rest till staden för att se Big Ben, Westminister Abbey eller Tate Modern har valt andra städer att semestra i.

Försäljningen till teaterföreställningar, museer och andra turistattraktioner har sjunkit med mellan 30 och 35 procent skriver Financial Times. Hotell har sänkt sina priser. Research by Hotels.com säger till den brittiska affärstidningen att hotellpriserna har fallit med omkring 25 procent under en två-veckors period i juni.

Nica Burns, vd för Nimax-teatern, säger till Financial Times att försäljningen förra veckan var den sämsta under året.

– Vi blöder, darling, säger hon till Financial Times.

– Jag tycker att de olympiska spelen är toppen, men det känns som att vi är i centrum på måltavlan i bågskyttetävlingen.

Storbritanniens premiärminister, David Cameron, har sagt att OS kommer att ge 13 biljoner pund i ekonomiska investeringar på fyra år. En stor del av de pengarna har beräknats komma från turism. Men på kort tid är fördelarna med OS på flera håll mindre synliga.

– Budskapet som förts ut i månader är att London skulle vara packat till taket, och att transportsystemet skulle vara under press, och det har skrämt bort många människor, har Mark Field sagt, en London-konservativ parlamentsledamot.

källa:SvD.se

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا