Halsband och hästsvans på män förbjuds i Iran

 

 

Iran har beslutat sig för att med hjälp av 70.000 moralpoliser se till att iranska män och kvinnor inte faller undan för den “västerländska kulturinvasionen”.

Det poliserna ska se till är att män inte bär halsband och flotta frisyrer. Kvinnorna ska kontrolleras så de inte bär alltför löst sittande huvuddukar, för tättsittande kappor och alltför korta byxor som gör att huden syns, skriver engelska the Guardian.

Under den varma sommaren har framför allt unga iranier en tendens att försöka tänja på gränserna för vad som anses acceptabelt i klädväg med risk för att bötfällas eller till och med arresteras för den olämpliga klädseln. Kvinnor ska bära heltäckande klädsel, män får visserligen ha kortärmade skjortor men inte kortbyxor.

Nyligen föreslog det iranska parlamentet att hundar skulle förbjudas för att det var ett kulturellt problem som var en direkt imitation av den vulgära västerländska kulturen.

Förra sommaren presenterade myndigheterna i huvudstaden Iran en lista på godkända frisyrer i ett försök att erbjuda alternativ till “dekadenta” västerländska frisyrer som hästsvans och hockeyfrilla.

källa: svt.se

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا