Svensk soldat dödades i Afghanistan

Den svenske soldaten Kenneth Wallin stupade i strid i Afghanistan på lördagen. Attacken mot svenskarna inträffade bara några kilometer ifrån den plats där två svenska officerare sköts till döds i februari i år.

22-årige Kenneth Wallin som kom till Afghanistan i maj, är hemmahörande i Stockholmsområdet och utbildad vid I19 i Boden, blev den femte svenska soldaten som stupar i strid i Afghanistan. Han skulle ha återvänt till Sverige i december. Mer än 40 utländska soldater har stupat i Afghanistan hittills den här månaden och fler än 2.000 sedan 2001, uppger Reuters.

Wallin och två kollegor befann sig strax före klockan 16 svensk tid i en pansarterrängbil 40 kilometer väster om Mazar-i-Sharif, ett område som svenska trupper ofta verkar i. De tre svenskarna ingick som en del i två plutoner med ett femtiotal svenska soldater som plötsligt utsattes för ett angrepp med finkalibrig eld.

Ett Stridsfordon 90 utsattes för upprepad beskjutning och pansarterrängbilen med de tre soldaterna skickades då fram för att ge stöd åt de beskjutna. Under framryckningen körde fordonet på en vägbomb. Kenneth Wallin, som fungerade som vagnchef och satt till höger om föraren, skadades då svårt.

Källa: DN.se

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا