Irans president anklagar USA för 9/11

Delegater från flera länder, däribland Sverige, lämnade FN:s generalförsamling i protest mot Irans president Mahmoud Ahmadinejads tal på torsdagskvällen.

Bara några mil från Ground Zero, där 2.600 människor dog i terrorattackerna den elfte september 2001, anklagade Ahmadinejad USA för att ha iscensatt händelsen. Motivet skulle ha varit att få fart på den inhemska ekonomin och att undsätta Israel i Mellanöstern.

[pro-player width=’320′ height=’240′ type=’FLV’ image=’http://setin.se/2010/bild/unitedNations.jpg’]http://setin.se/2010/video/ahmadinejad_UN.flv[/pro-player]

– Majoriteten av det amerikanska folket precis som de flesta nationer och politiker runt om i världen instämmer i detta, sade Ahmadinejad enligt BBC.

Ahmadinejad jämförde de nästan 3.000 som dog i terrorattentaten den elfte september med de hundratusentals som har dött i Irak och Afghanistan.

Det fick droppen att rinna över för flera representanter på plats . Enligt Sky News hördes den första smällen från dörrar som slog igen halvvägs in i presidentens tal. Företrädare för USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Costa Rica och samtliga EU-länder, däribland Sverige, reste sig upp och lämnade salen i protest.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا