Zlatan-feber i Malmö

Folksamling utanför hotellet, 6 000 på träningen, och förbi Pildammsparken strömmade fotbollsfansen till tisdagens match. Det var Zlatan-feber i Malmö. Och så blev han dessutom tvåmålsskytt.

Det kunde inte ha börjat mycket bättre.

Zlatan Ibrahimovic hann sätta Ola Toivonen och Pontus Wernbloom i underbara mållägen innan han själv tryckte dit den. Och visade vägen till segern i EM-kvalet mot San Marino.

Målet kom i den sjunde minuten. Ibrahimovic tog ner bollen, och gjorde 1–0 med en enkel bredsida.

Vilket jubel på Swedbank stadion.

Och vilka förväntningar som dallrade i luften före avspark.

Det var fin atmosfär när Zlatan Ibrahimovic nu spelade sin första match i Malmö sedan det inhoppet på 21 minuter i en träningshistoria mot Schweiz i mars 2002.

Det var musik utanför arenan, gult och blått i strömmen av människor på väg in.

Där inne presenterade speakern lagen. Spelare efter spelare. Stort jubel för de förra Malmö FF:arna Ola Toivonen, Daniel Majstorovic, Behrang Safari. Jättejubel för nummer 10 Zlatan Ibrahimovic.

Och när han kom in på gräset ett hyllningstifo för honom över tre läktarsektioner: Blått och vitt, Malmö FF:s färger, formade ett hjärta, MFF och ett Z mitt i alla de blågula hyllningarna för fotbollslandslagets lagkapten.

I Swedbank stadion hade 21 083 hade bänkat sig för att se Zlatan Ibrahimovic, som också satte 5–0 med ett härligt långskott, innan han ackompanjerad av stående ovationer lämnade planen i den 82:a minuten.

Bo Harmby TT

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا