Hitler hade judiskt blod

Adolf Hitler kan mycket väl ha varit släkt med både judar och afrikaner. Det visar dna-prov som tagits på 39 av den tyske diktatorns släktingar.

Dna-testerna kunde tas sedan den belgiske journalisten Jean-Paul Mulders och historikern Marc Vermeeren spårat führerns släktingar, inklusive en österrikisk kusin, tidigare i år, skriver brittiska Telegraph.

– Från de resultaten kan man dra slutsatsen att Hitler var besläktad med just de människor som han föraktade, säger Mulders till den belgiska tidningen Knack.

Det som visade att Adolf Hitler med stor sannolikhet var släkt med dem han ville utrota, judar och andra ”undermänniskor”, är en kromosomgrupp kallad Haplogrupp E1b1b1 och som är sällsynt bland västeuropéer men desto vanligare bland berberna i Marocko, Algeriet och Tunisien liksom bland vissa judar men även i Somalia.

Knack, som publicerat resultaten säger att undersökningen har gjorts under de mest rigorösa former.

Hitler själv var under sin levnad orolig för att han kunde ha rötter som inte var ”rent ariska”.

– Hans oro över sin bakgrund var inte obefogad. Han var av allt att döma inte en ren arier, säger Ronny Decorte, specialist på genetik vid Catholic University i Leuven.

– Hitler hade inte varit glad om han fått veta detta, säger Decorte till Knack och kallar också idén om ”den rena människan” för ett ”rent påhitt”.

Resultatet förvånar heller inte historiker som också de misstänkt att Adolf Hitler hade judiska anförvanter. Hans pappa Alois tros ha varit resultatet av en affär mellan 19-årig judisk man vid namn Frankenberger och en piga vid namn Maria Schickelgruber.

Jean-Paul Mulders och Marc Vermeeren fick dock aldrig tillgång till det käkben och den del av hans skalle som finns i ett FSB-arkiv (tidigare KGB) i Moskva och som ska härröra från Adolf Hitler. En analys av dessa skulle kunna ge ytterligare belägg för var en av historiens största massmördare hade sin rötter, men hittills har de ryska myndigheterna vägrat någon undersöka dem.

Skelettdelarna hittades av Röda armén i en grav utanför den bunker där Hitler tog sitt liv när när ryssarna intog Berlin 1945. Kroppen var svårt bränd och de delar som fanns kvar togs om hand av rysk militär för att så sent som 1970 brännas och kastas i en flod i dåvarande Östtyskland.

Allt som sparades var en del av Hitlers käke och ett fragment av hans skalle.

källa: DN.se

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا