Objudna gäster på Obamas middag

salahiAmerikansk säkerhetspolis försöker ta reda på hur ett objudet par kunde släppas in på president Barack Obamas middag för den indiske premiärministern Manmohan Singh. Paret tog sig igenom muren av säkerhetsvakter och blandade sig med VIP-gästerna.

Det två hade inte fått någon inbjudan till middagen, fanns inte på gästlistan och var inte placerade vid något av borden i tältet där middagen hölls, uppger Vita huset enligt Washington Post.

Tareq och Michaele Salahi, vingårdsägare,dokusåpaaktörer och societetslejon, fångades av tv-bolagens kameror när de anlände till Vita huset och lade sedan ut bilder på Facebook som visade dem själva på mottagningen tillsammans med vicepresident Joseph Biden och andra gäster.

De objudna befann sig i samma rum som Obama och Singh, men det är oklart om de träffades.

Först när de äkta gästerna skulle sätta sig till bords försvann paret Salahi.

Secret Service, som ansvarar för presidentens och Vita husets säkerhet, bekräftade Washington Posts uppgifter om intrånget och sade i en kommentar att händelsen i tisdags kväll nu utreds noga.

– Det tycks stå klart att en Secret Service-kontroll inte följde korrekta rutiner för att förvissa sig om att de båda personer som nämns av Washington Post fanns med på gästlistan, sade Edwin Donovan på säkerhetstjänsten i ett uttalande.

Han underströk, som för att markera att händelsen inte innebar något hot mot Obama eller andra, att paret i likhet med alla andra middagsgäster fick passera metalldetektorer och andra säkerhetskontroller.

Källa: svd.se


پیمایش به بالا