!Viktigt som solens ljus

kramar

Kärleksfull beröring och Kramar är lika viktiga som solens ljus!

Tankens kraft påverkar oss mer än vi tror. Goda och nära relationer är avgörande för hur länge vi lever och hur friska vi är.

Varma tankar och känslor har en konkret biokemisk och fysiologisk inverkan på hela kroppen. En känsla av närhet, intimitet och samhörighet är läkande. Mänsklig kontakt stärker nämligen immunförsvaret, ger en snabbare läkning av sår och ett rikare känsloliv. Känseln är vårt äldsta sinne och kärleksfull beröring är ett grundläggande behov. Rörelse och beröring gör att dåliga känslor skakas loss, smälter bort och avdunstar. När nerverna i huden stimuleras mjukt sänks blodtrycket. När de får en hård beröring blir effekten tvärtom att kroppens stressystem aktiveras. Det är alltså omöjligt att separera kroppen från själen.

När du fokuserar på ditt hjärta och känner kärlek, upprymdhet, uppskattning och omtänksamhet ändras hjärtpulsen omedelbart och blir mer jämn, harmonisk och sammanhängande. Samtidigt lugnas andningen ner och nervsystemet får bättre balans. Den del som står för aktivitet, prestation och svar på yttre stress regleras ned. Produktionen av stresshormonet kortison minskar, medan föryngringshormonet DHEA ökar, så att kroppens inre slappnar av. Kärlek och omtanke har faktiskt större betydelse för vår livskvalitet och hälsa än motion, blodtryck, gener, stress, rökning, läkemedel och kirurgi.

Sanaz Fouladi


پیمایش به بالا