Vuvuzelas kan portas från VM

Fotbolls-VM i Sydafrika har än så länge varit vuvuzelas mästerskap.

Nu kan musikinstrumentet förbjudas från arenorna.

– Vi ska försöka få ordning på det här så bra vi kan, säger Danny Jordan, ordförande i VM-slutspelets organisationskommitté.

Den högljudda plasttrumpeten har blivit fansens favoritaccessoar under inledningen av VM-slutspelet i Sydafrika.

Ljudet har skapat en speciell inramning och gett matcherna en rejäl touch av Afrika.

Men nu kan det vara slut på trumpetandet.

Ljudet har gjort det svårt för landslagens förbundskaptener att nå ut med direktiv till sina spelare, och nu har även flera tv-bolag klagat hos VM-slutspelets organisationskommitté om att ljudet dränker kommentatorernas röster.

– Vi har försökt att skapa en viss ordningen. Under nationalsångerna och presentationer ska det inte blåsas i några vuvuzelas. Men det är en svår fråga och vi försöker påverka det här så gott vi kan, säger ordförande Danny Jordan.

Frankrikes lagkapten Patrice Evra är inte heller allt för belåten med den afrikanska plasttrumpeten och säger att det var en av orsakerna till varför laget misslyckades i 0-0-matchen mot Uruguay.

– Vi kan inte sova på grund av vuvuzelas. Folk börjar spela dem redan klockan sex på morgonen. Vi kan inte ens höra varandra på planen, säger han.

I en intervju med brittiska BBC säger Danny Jordan att instrumentet nu kan komma att förbjudas under det återstående mästerskapet.

– Om det finns orsak att göra det, så kommer vi att göra det, säger han.

JOHANNESBURG TT-AFP

پیمایش به بالا