Zlatan vinnare igen – men kom inte

becg5wwvftgnyjc603gti49fh5xdgoyZlatan Ibrahimovic gav landslaget en svidande örfil.

Svensk fotboll svarade med att vända andra kinden till och ge honom Guldbollen.

Nummer fyra i ordningen.

Blir det några fler om han vänder blågult ryggen för gott?

Han kom inte för att hämta den finaste utmärkelse som kan föräras en svensk fotbollsspelare, men han var naturligtvis i händelsernas absoluta centrum ändå.

Från början och hela vägen till slutet.

Den pampiga, påkostade Fotbollsgalan i Percy Nilssons hockeytempel fick pyspunka redan innan den hann börja. Ibrahimovics nej till vidare landslagsspel – tills vidare eller permanent återstår att se – överskuggade allt i Malmö Arena.

Ibrahimovic kan knappast lastas för att fotbollsförbundet valde att knuffa in sin egen gala i skuggan av den nyheten.

Zlatan lämnade beskedet till nye förbundskaptenen Erik Hamrén redan i fredags. Först två timmar innan den tv-sända galan började gick Hamrén ut med beskedet.

Att Ibrahimovic inte kom till galan hade heller inte att göra med hans allvarliga funderingar kring vidare landslagsspel.

Barcelona lät honom inte åka till Malmö.

Zlatan Ibrahimovic utsågs även till årets anfallare, även det för fjärde gången. Aldrig tidigare har han varit en mer förtjänt vinnare av båda titlarna.

Eller vad sägs om italiensk mästare med Inter och skytteligasegrare i Serie A, värvad till Barcelona för rekordpengar och att han klarade övergången till spanska ligan och Champions league-mästarna sensationellt snabbt.

En full hand 2010?

Det hänger ihop med om han väljer att återvända till landslaget eller inte. Spel där väger tungt hos Guldbollens jury.

Malmö TT

Foto: Scanpix

پیمایش به بالا