Nazistattack på Åkesson under partiledardebatt

 När Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson pratade om massinvandringens problem på torsdagens partiledardebatt gick statsminister Stefan Löfven (S) till angrepp på partiets nazistiska förflutna.

 – Hakkors och heilande. Det var gamla råbarkade nazister ditt parti var mest känt för när du gick med. Vad lockade dig till det partiet, frågade Löfven.

Det var efter Jimmie Åkessons anförande om regeringens invandringspolitik som statsministern gick till attack. Åkesson hade då anklagat regeringen för att inte se vad som försiggår utanför riksdagens murar.

 – Det finns ett parti som för den stora massans åsikt i den här frågan, det är vi, sa SD-ledaren.

Stefan Löfven (S) svarade med en lång replik som beskrev Sverigedemokraternas rötter i nazismen och tog upp exempel på hur företrädare tidigare hade viftat med flaggor med hakkors och att en sympatisör gripits med handgranat nära Gudrun Schyman.

Jimmie Åkesson menade att Stefan Löfvens inlägg avslöjade att han var ny inom politiken och att SD lagt sådant beteende bakom sig.

– Kan Stefan Löfven inte se hur partiet jag gick med i har förändrats måste Stefan Löfven vara fullkomligt blind, sade Jimmie Åkesson och pekade på att även Socialdemokraterna har en mörk historia med tvångssteriliseringar och

rasbiologisk forskning.

 Bild:Expressen  Text:DN.se

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا