Zlatan sänkte England med fyra mål

En vrickning, ett friläge, en frispark och en magisk cykelspark på tilläggstid. Zlatan Ibrahimovic blev fyramålsskytt när Sverige premiärspelade mot England på Friends Arena. ”Jag försökte njuta av varje sekund”, säger Ibrahimovic till TV4.

[]Landslaget:%20Zlatans%20makal%C3%B6sa%20cykelspark%20till%204-2%20mot%20England

Han har gjort succé i Italien, Spanien och Frankrike. Men i brittisk press har Zlatan Ibrahimovic fått utstå skarp kritik karriären igenom.

På onsdagskvällen gav den svenska landslagskaptenen de brittiska belackarna svar på tal. Ibrahimovic gjorde samtliga svenska mål när Sverige besegrade England med 4–2 på nya nationalarenan Friends Arena.

Mål nummer ett kom efter 20 minuters spel. Ibrahimovic höll sig framme på ett inspel från Martin Olsson och stötte in bollen i bortre krysset från nära håll. Målet var inte bara matchens första utan också det första någonsin på Friends Arena.

Andra målet betydde 2–2. Anders Svensson hittade Zlatan Ibrahimovic med en fin djupledspassning. Ibrahimovic tog ner bollen på bröstet och dunkade in kvitteringen bakom Joe Hart.

Tredje målet kom på frispark. Vackert – men långt ifrån vackrast.

På tilläggstid dundrade Zlatan Ibrahimovic in en otrolig cykelspark. Svenskens fjärde mål – och 4–2-segern var ett faktum.

– Jag vet inte vad jag tänkte. Hur kan man göra så i en träningsmatch? frågar sig Zlatan Ibrahimovic i TV4-studion efter matchen.

– Det betyder väldigt mycket. Vi får med oss självförtroende.

I och med kvällens fyra fullträffar går Zlatan Ibrahimovic om ”Henke” Larsson på listan över landslagets mesta målskyttar. Med sina 39 mål ligger Ibrahimovic på tredje plats.

Danny Welbeck och Steven Caulker gjorde Englands båda mål i slutet av den första halvleken.

källa: DN.se